Rajanylityspaikka Vidin-Calafat BG-RO

Flag_of_Bulgaria

Romaniasta voi matkustaa Bulgariaan usean rajanylityspaikan kautta. Tällä sivulla kuvataan Romanian Calafatin ja Bulgarian Vidinin välinen yhteys jossa Tonavan yli vie vuonna 2013 valmistunut Uusi Eurooppa -silta.

Rajanylityspaikkana Vidin-Calafatissa on hyvää, että rajan voi ylittää auton ja junan lisäksi myös näppärästi kevyenliikenteen väylää pitkin fillarilla taikka vain kävelemellä. Passintarkastus sijaitsee Romanian puolella ennen siltaa.

Omalla autolla matkaavalle maiden raja näyttääntyy pitkälti samalta kuin muutkin nykyaikaiset rajapisteet Euroopassa. Romania ja Bulgaria eivät kuulu Schengen-alueeseen, mutta täyttävät edelletykset ja rajamuodollisuudet ovat sen mukaisia.

Danube_Brigde

Bulgarian puoli - Vidin

Vidin on Tonavan eteläpuuolella sijaitseva bulgarialainen kaupunki. Kaupungissa on toimiva rautatieasema josta lähtevät junat kohti Sofiaa useasti päivässä. Aikatalut löytyvät Bulgarian rautatieyhtiön BDZ sivuilta

Bulgarian puoli - Vidinistä sillalle

Vidinin keskustasta matkaa sillalle on noin 7 kilometrä riippuen reitistä ja sinne pääsee merkittyä kevyenliikenteenväylää pitkin. Väylä lähtee kaupunkialueen reunasta (Lukoilin ja hotellin risteys) maantienä ja menee sillalle asti. Matkailuvinkkinä kannattaa kulkea Tonavan rantaa sivuten kaupungissa. Rantabulevardit ja ravintolat ovat hyvin mukavaa aluetta.

Danub_Bridge_traffic_sign_Bulgaria

Romanian puoli - Calafat

Calafatissa on rapistunut rautatieasema josta liikennöidään Craiovan suuntaan joitakin kertoja päivässä. Craiovan suuntaan vuorot lähtevät aikaisin aamulla ja viimeinen keskipäivän jälkeen. Vastavuoroisesti iltapäivällä takaisin päin. Junien aikataulut löytyvät Romanian rautatieyhtiön C.F.R. Călători sivuilta. Kaupungilla on bussipysäkkejä, mutta linja-autoasema on kuihtunut pois.

Romanian puoli - Calafatista sillalle

Calafatin keskustasta (kaupungin talo) on sillalle matkaa noin 3 kilometriä ja sinne pääsee kevyenliikenteen väyliä pitkin. Reitin varrelta löytyy Lidl.

// viHannes, 7 jun 2022 in Helsinki, Finland